HR
Europska unija i "Europski fond za regionalni razvoj" - Interreg
Naziv programa: Program prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska
MGG d.o.o. | O nama
O nama
Poduzeće Metalna galanterija i galvanizacija d.o.o., u nastavku MGG d.o.o. osnovano je 2014. godine, a od 13. lipnja 2017. godine Jadranka Jakopec iz Donje Voće je direktorica MGG d.o.o. i zastupa društvo pojedinačno i samostalno. Poduzeće MGG d.o.o. djeluje u sektoru prerađivačke industrije C25 Proizvodnja gotovih metalnih proizvoda osim strojeva i opreme, a uključuje i obradu i prevlačenje metala i strojnu obradu metala, čime se poduzeće u konačnici i bavi. Djelatnost proizvodnje gotovih metalnih proizvoda različitim proizvodnim procesima, poput galvanizacije, pretvara metale u intermedijarne ili krajnje proizvode.
B-Light projekt „Dizajn i razvoj nove i modernije cink anode“
 
Akronim: Zinc anode / Cink anoda
Naziv projekta: Design and development of new and more modern zinc anode /Dizajn i razvoj nove i modernije cink anode
Glavni korisnik / korisnik: Metalna galanterija i galvanizacija d.o.o.
Partner na projektu: Szakács Chemical-Metal Kft
Ukupna vrijednost projekta: 360.000,00 EUR
Iznos sredstava Europske unije dodijeljena korisniku: 135.000,00 EUR
Početak projekta: 01.07.2019.
Kraj projekta: 31.12.2020.
 
Opis projekta: Metalna galanterija i galvanizacija d.o.o., Gornji Kuršanec, Hrvatska i Szakács Chemical-Metal Kft., Zalaegerszeg, Mađarska, surađuju na poboljšanju i pojačavanju odnosno intenziviranju tehnologije cinka i pocinčavanja (galvanizacije), proizvodnjom nove,  moderne cinkove anode.
Nedostaci trenutnih anoda su: anode u obliku metka ili valjane anode lako se raspadaju, nedostaje im snage te zbog toga često završavaju na dnu bazena za pocinčavanje. To rezultira materijalnim gubitcima i povećava pritisak na okoliš. Valjane anode ne proizvode takve probleme, no taljenje cinka je sporo. Novi proizvodi – zbog svog oblika i materijala su ekološki prihvatljivo rješenje, ne drobe se, mehanički su jaki i imaju bolja svojstva pri taljenju u alkaliji. Nova/inovativna cinkova anoda razvijat će se u slijedećim fazama proizvodnje:
  1. Odabir prave sirovine. Najprikladnija sirovina je već odabrana i proizvodi ju profesionalna ljevaonica velikih kapaciteta koja je u stanju nositi se s ekološkim standardima.
  2. Anodu od odabrane sirovine, proizvodit će stroj za prešanje razvijen tijekom projekta. Razvoj strojeva za prešanje odvijat će se u prostoru tvrtke Szakács CH-M. Stroj koji će se razviti – na temelju kupljenog stroja za prešanje – je oprema koja se pokreće temeljem komprimiranog zraka, djeluje horizontalno, automatski i opremljena je elektroničkom upravljačkom funkcijom.
  3. Proizvedena anoda podvrgnut će se pilot-galvanizaciji – u skladu s inženjerskim protokolom – u alkalnom okruženju. Ta faza je odgovornost partnera iz Hrvatske. Tehnički parametri galvanizacije – brzina taljenja anode u natrijevom hidroksidu – stalno će se mjeriti i ocjenjivati u laboratoriju hrvatskog partnera. Rezultati mjerenje bit će dokumentirani u obliku mjernih zapisa.
  4. Nakon provedenog ispitivanja, razvit će se tehnička dokumentacija novih proizvoda  i koristit će se za daljnje proizvodne aktivnosti, kao i za patentiranje proizvoda u skladu sa zakonom. Patent će biti predan tijelu nadležnom za patentiranje tijekom provedbe projekta, međutim, nemoguće je predvidjeti da li će postupak patentiranja završiti do kraja projekta.
  5. Novo razvijena cinkova anoda biti će prezentirana klijentima projektnih partnera i proizvođačima u ciljanim zemljama. Ovaj projekt djeluje na razvoju novih proizvoda na novim tržištima; i razvijeni proizvodi i stečena tržišta su nova. Tržišne aktivnosti uključuju uvođenje proizvoda korištenjem postojećih kontakata u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Austriji te uspostavu novih poslovnih kontakata u Austriji, Njemačkoj i Slovačkoj. S obzirom da su cinkove anode poseban proizvod, glavni prodajni kanali su osobni kontakti i preporuke postojećih klijenata. Uz pomoć tih kanala, novo razvijeni proizvod moći će se lako promovirati, a sve će biti dopunjeno promotivnim aktivnostima koje će se provoditi tijekom projekta.
Ukupna vrijednost projekta je 360.000,00 EUR, a svakom partneru dodjeljuje se 135.000,00 EUR bespovratnih sredstava, što je 75% ukupnog troška provedbe projekta po pojedinom partneru. 
Projekt se provodi od 01.07.2019. do 31.12.2020.u okviru Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska (više informacija o Programu dostupno je na poveznici http://www.huhr-cbc.com).

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority./ Internetska stranica izrađena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj mrežne stranice je isključivo odgovornost poduzeća Metalne galanterije i galvanizacije d.o.o.. Prekogranična regija, gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju
Naziv projekta: Dizajn i razvoj nove i modernije cink anode
Akronim projekta: Cink anoda

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost poduzeća METALNA GALANTERIJA I GALVANIZACIJA d.o.o.
+385 91 150 4013
Pon - Pet: 08.00 - 16.00h
jadranka.jakopec@mgg.hr
Odgovor unutar 24h
Gornji Kuršanec 1
40305 Nedelišće, Hrvatska
Kontakt informacije
Dravska 1
Gornji Kuršanec (Nedelišće)
Hrvatska
OIB: 47082850843
T: +385 91 150 4013
M: jadranka.jakopec@mgg.hr
Copyright © 2020 | MGG D.O.O. | Sva prava pridržana